12-08-06

afgelopen... gedaan...

Zoals de titel doet vermoeden is het afgelopen. Morgen vertrek ik terug naar Limburg...  Met pijn in het hart, weliswaar! Vanavond ga ik er nog 'ene' drinken om afscheid te nemen van een toffe bende. Een bende meer dan tof! Fantastisch zelfs! Wat zeg ik? Amazing, dat zijn ze!

Ik heb het over mijn mede-animatoren op het speelplein. Tijdens de vier weken die ik stond op het plein was de samenwerking steedsgeweldig. Ik heb me kapot gelachen om domme dingen, maar ook om veel gelach van anderen! De sfeer op het plein was enorm, en nooit te vergeten. Ik heb nu al besloten dat ik volgend jaar zeker terug animator op dat plein wil zijn!

Ik ga de kinderen ook erg missen! Ze zijn, elk op hun eigen manier, zo dankbaar voor wat je ze geeft als animatie en begeleiding!

 

De voorbije twee weken heb ik gemerkt hoeveel energie je wel niet moet steken in zo'n speelpleinweek, als animator. Maar het plezier dat je nadien beleefd (zowel op en tijdens het speelplein als nadien) is zoveel waard! onbeschrijfelijk veel zelfs!

Deze week stond ik dus bij de 10- tot 12-jarigen. Maar af en toe ging ik wel eens een kijkje nemen bij de kleutertjes. Misschien vertelde ik het al, maar Y., een autistisch meisje van 7, zit nog steeds bij de kleutertjes. Dit omwille van haar (erge vorm van) autisme. Ze praat zo goed als niet, en als begeleider moet je dus erg veel vanuit haar ogen lezen. De eerste dagen was dit echt heel moeilijk, maar naarmate ik Y. beter leerde kennen, leerde ik ook hoe ik met haar om moest gaan.

Wel, die Y. heeft deze week (en vorige) meermaals mijn dag gemaakt. Vorige week was voor haar heel erg druk (met het MIDzomerfestival op 't plein) en het was moeilijk om voor haar structuur te vinden. Heel erg moeilijk zelfs... Maar als je dan even met haar apart zit (wat meermaals gebeurd: ze zondert zich af van de rest van de groep), en haar een knuffelbeestje geeft ("Pardoes", van de Efteling) en tegen haar zegt: "mooi hé?", en zij antwoord duidelijk verstaanbaar "mooi..." Weet je? Dán is mijn dag gemaakt...

Enkele dagen geleden kwam ik dus terug op de speelplaats bij de kleuters, en Y. kwam naar me toegelopen. Ik zei "dag Y.!" en ze antwoorde duidelijk verstaanbaar "dag...." dán is mijn vakantie gemaakt!

M.a.w.: ontroering, sfeer, begrip, verstaanbaarheid, fun, alles allom op het speelplein!

 

Bedankt iedereen voor de 4 fantastische weken!

 

Gegroet,

uw JonnO

12:05 Gepost door JonnO in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: speelplein |  Facebook |

Commentaren

leuk item Hé,
leuk dat je je inzet op het speelplein. Nog leuker dat je veel aandacht hebt voor dit autistisch kind. Leuk dat je dit durft te schrijven... hopelijk een oproep aan lieve leeftijdsgenoten om ook iets positiefs met hun vrije tijd te doen.

Gepost door: cis | 12-08-06

De commentaren zijn gesloten.